Wednesday, June 21, 2017

We are engaged!!! #jojomaieday #29apr2017

Assalamualaikum...

Ehem ehem testing testing. Dengan ini diisythirakan bahawasanya ai dah officially engaged. Alhamdulillah. Berkali-kali fikir nak update ke tidak plus tunggu gambar siap edit last last gambar dah siap, mood update pulak yang takde. Ni dah almost 2 bulan bertunang baru la gedik nak update. Saja sebagai diary. So nanti nak buat preparation kahwin boleh throwback sikit apa yang kurang. Plus boleh tunjuk kat anak cucu yang mommy dia ada blog wakakaka...

Alhamdulillah bulan 12 tahun lepas lagi encik tunang a.k.a Jojo dah plan nak kita orang tunang and i am so happy with the news. Lets bygone be bygone. Yang penting we are planning to get engaged and we did it. Memandangkan Jojo asal Perak (Taiping) so kami plan buat sekali majlis merisik dan bertunang. Jimat duit jimat masa jimat tenaga. Jangan bazir. Takut. Kahwin lagi banyak duit nak pakai. 

Orang kata tunang ni jangan bazir sangat. Kalau boleh buat kecil-kecil saja tapi memandangkan Jojo dari jauh, takkan kita nak jamu family dia kecil-kecil jek. Tapi tak besar mana, biasa-biasa saja. 

Terima kasih yang tak terhingga kepada saudara mara yang datang dan terlibat secara langsung dari awal sampai akhir majlis walaupun ada yang mengelat (and i was really angry with that!!!)


 Alhamdulillah...walaupun majlis mula agak lewat dalam jam 5 petang, planning lepas zuhur. Disebabkan masa tu hujung bulan dan waktu cuti plus 1 Mei adalah public holiday, jalan agak jem. Sebab tu laa rombongan sampai lewat sikit. Mula-mula tu cuak jugak tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar. 


Rasa happy sangat sangat bila dapat belek-belek gambar ni and of course realiti nya adalah tersangat gembira.






Yang dua atas tu hantaran dari pihak ai untuk Jojo. Yang last bawah tu emak Jojo dengan my SIL possing dengan hantaran Jojo hehehe...and yes, ai ialah bakal menantu paling bongsu kakaka






Like i said, you may not be the first but can promised you that you will be my last and forever!!!



gambar dengan mak Jojo, kakak ipar first fiancee n adik kak ipar 



Oh damn ai nervous gila time dia orang panggil turun sebab semua mata direct pandang kau sampai la kau duduk dekat pelamin...adehhhh maluuuuu
kesian mak cik...muka nampak penat dah time sarung cincin...penat harungi jem dekaat 6 jam jugak hehehehhe





Sepul takde. Tak dapat cuti. Kalau haku kahwin pun kau tak dapat coti memang siap laaaa -.-








A big thank you pada saudara mara, kawan - kawan yang datang my eday...muahhh muahhhh



I now am officially engaged to Mohd. Faizul on 29th April 2017


Here are the list what and who are the one get involved in my eday. Thank you soooo much!!


Mini Pelamin  : Sponsor by makcik ai
Katering          : Emak masak SENDIRI (capslock means what??? -.-)
Jurugambar    : Minta tolong sepupu 
Make up         : Sepupu ai  Maria Malek (Instagram)
Baju               : Beli dekat butik biasa saja (harga RM189 dapat kurang RM175)
Bunga tangan : DIY sajoo
Shawl             : Chiffon dari Jakel then hantar jahit tepi
Inai henna      : Facebook Ct Fareeda Sarymin (RM12 -buat dekat dataran jek)
Hantaran        : DIY sajooo



Thank you sayang for making my dream comes true!!! Love yaaa