Sunday, January 22, 2012

Jenjalan ke Port Dickson tengok sunset

Assalamualaikum


Entry lepas dah cerita pasal daki bukit dengan time aku pergi mandi-manda kat Sg Chiling, kan. Sekarang ni nak kongsi pasal jenjalan tengok sunset pulak. Kat Port Dickson.


Kisahnya, hari selasa 17 Jan kalau tak silap. Lepas habis jek exam paper P&P terus lajulaju aku dan kawan merayap ke Midvalley. Cari kasut. Baruuuu...sebab semua kasut dah rosak. Selamat dikebumikan dalam tong sampah dah. Pergi exam pun pinjam kasut si roomate. Kesian, kan?! Hokeyyy takde kaitan langsung.


Tengah jenjalan shopping pilih kasut tetiba si roomate lagi sorang call. Katanya si jiran sebelah depan, jiran depan punya sebelah, ehhh~~ lantak tak kuasa fikir. Mention nama jek. Senang. si Aisyah ajak jenjalan pergi tengok sunset kat PD. Perghhh!!! syiokkk ni. Tetiba teringat yang kteorang nak pergi beli tiket balik kampung. Maklum la, nak cuti CNY. Lepas bebel2 bincang, cancel. Kena pergi PD jugak. Hohohoho....jenjalan syiokkk. jalan hape kebendanya! Orang drive aku duduk jek diam2 dalam kereta.


Lepas tu lelaju la kteorang balik kolej. Sampai jek, terus siap2 tukar baju ready nak pergi jenjalan pulak. Tengok!!! excited bukan main lagi kalau nak berjalan. Lepas semua siap, terus gerak.


F.Y.I. budak sorang ni sejak2 ni kaki rayap. Masalahnya merayap time2 exam. bukannya time holiday. Pantang jek habis exam, terus laju jek kaki ni men-follow-kan diri ikut orang jenjalan. Ntah ke mana2 jek aku pergi. Tak pun, pergi mall kejap. Haishhh~~


Vrooommmmmmm vrommm....pusing punya pusing main terjah jek mana2 jalan. Tapi ikut signboard hokeyyy. Terus sampai kat tepi pantai PD tu. Lupa plak apa nama tempat tu. Maklum la, aku ni kalau bab2 geografi nak ingat tempat2 ni, payah! Tujuan utama tengok sunset. Plus jugak sesi wajib. Tangkap gambar.


jenuh buat aksi lompat tu...2 3 kali shoot tau



ada tak ala2 ditiup hembusan angin senja...hikhik~~





aku paling suka shoot yg ni. kerlasss ko jah!
thanks to photoghrapher...ramai orang puji gambar ni



Sekarang ni dah pandai dah nak posing2 bagai...sentap!!!





*lagi gambar kat SINI


Lepas dah puas bergambar, perut masing2 pun dah lapar kteorang terus cari tempat makan. Medan ikan bakar. Makanan nya boleh tahan la. Orang kata kalau perut dah lapar, sumbat apa pun layankan saja, kan. Tapi yang tak puas hati tu, si abang kedai tu. Gatal merenyam.



Lepas makan terus masing2 dah penat. Terus balik kolej. Sampai bilik masing2 terbongkang.




2 comments:

pandan said...

bestlaaa jalan2 =)

MAI'sarah said...

memang la best. sebab ade orang bawak. kalau tak, duduk bilik jek